Reseptit

Coq au vin - kukkoa viinissä

Coq au vin eli kukko viinissä on klassinen ruoka, joka maistuu illalliseksi. Lisukkeeksi kukolle sopii perunat tai riisi.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen broileri
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rasia (200g) herkkusieniä
  • 4 cl konjakkia
  • 4 dl burgundilaista punaviiniä
  • 1 laakerinlehti
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 80 g porsaan savukylkeä
  • 4 dl kanalientä
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele broileri noin 8 palaan ja pyöritä palat vehnäjauhoissa. Ruskista palat öljyssä pannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita palat kasariin tai pataan.

2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla pilkottujen herkkusienten kera. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle konjakki. Sytytä alkoholi palamaan tulitikulla, pidä pannua poispäin kasvoistasi käännettynä isojen liekkien varalta. Kun tuli on sammunut, lisää pannulle punaviini ja anna kiehahtaa.

3. Kaada seos broilerin päälle. Lisää pataan laakerinlehti, timjami ja savukylki. Kaada päälle kanaliemi ja anna hautua padassa miedolla lämmöllä noin tunti.

4. Tarjoile esimerkiksi riisin tai keitettyjen perunoiden kera. Pinnalle hienonnettua persiljaa.

X