10.4.2012

Coq au vin – kukkoa viinissä

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kokonainen broileri
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rasia (200g) herkkusieniä
4 cl konjakkia
4 dl burgundilaista punaviiniä
1 laakerinlehti
4 oksaa tuoretta timjamia
80 g porsaan savukylkeä
4 dl kanalientä
tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele broileri noin 8 palaan ja pyöritä palat vehnäjauhoissa. Ruskista palat öljyssä pannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita palat kasariin tai pataan.

2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla pilkottujen herkkusienten kera. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle konjakki. Sytytä alkoholi palamaan tulitikulla, pidä pannua poispäin kasvoistasi käännettynä isojen liekkien varalta. Kun tuli on sammunut, lisää pannulle punaviini ja anna kiehahtaa.

3. Kaada seos broilerin päälle. Lisää pataan laakerinlehti, timjami ja savukylki. Kaada päälle kanaliemi ja anna hautua padassa miedolla lämmöllä noin tunti.

4. Tarjoile esimerkiksi riisin tai keitettyjen perunoiden kera. Pinnalle hienonnettua persiljaa.
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *