22.6.2012

Couscous-salaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 dl kasvislientä
2 dl täysjyväcouscousia
1 punasipuli
2 tomaattia
½ kurkkua
10 aurinkokuivattua tomaattia
1 nippu minttua
1 nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
1 tlk (400/265 g) veteen säilöttyjä kikherneitä
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 dl sitruunalla maustettua oliivi- tai avokadoöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

lisäksi:.

rucolaa tai muuta maukasta salaattia tai voikukanlehtiä

Valmistusohje

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää couscous-suurimot, kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila levyltä pois. Anna seistä kannen alla noin kymmenen minuuttia. Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi.

Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo ja kuutioi tomaatit sekä kurkku. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit. Valuta kikherneet. Sekoita kaikki aineet suurimoiden joukkoon.
 
Sekoita raastettu appelsiininkuori, appelsiinimehu ja öljy keskenään. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Mausta salaatti maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Nosta salaatti tarjolle rucolan tai muiden salaatinlehtien päälle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi