7.6.2012

Crema catalana eli espanjalainen paahtovanukas

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

5 dl täysmaitoa tai kermamaitoa
1/2 sitruunan kuori suikaleina
(1 kanelitanko)
4 ison munan keltuaista
3 rkl sokeria
1.5 rkl maizenaa

Pinnalle

4 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Keitä maitoa sitruunankuorisuikaleiden (ja kanelitangon) kanssa hiljalleen 10 minuuttia. Ota pois mausteet.

2. Vatkaa keskenään keltuaiset ja 3 rkl sokeria. Lisää maizena. Kaada seos vatkaten kuumaan maitoon. Hauduta sekoitellen 5 minuuttia. Jaa seos mataliin, halkaisijaltaan 10–13 cm:n uuninkestäviin vuokiin. Anna olla jääkaapissa yön yli.

3. Ripottele annosten pinnalle 1 rkl sokeria ja kuorruta jälkiruoat uunissa grillivastusten alla. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *