Crema catalana eli espanjalainen paahtovanukas
Mausta paahtovanukas sitruunalla ja halutessasi kanelilla.
Ainekset
Crema catalana eli espanjalainen paahtovanukas
- 5 dl täysmaitoa tai kermamaitoa
- 1/2 sitruunan kuori suikaleina
- 1 kpl ( kanelitanko tai vaniljatanko)
- 4 ison munan keltuaista
- 3 rkl sokeria
- 1 1/2 rkl maizenaa
Pinnalle
- 4 rkl sokeria
Valmistusohje
Crema catalana eli espanjalainen paahtovanukas tehdään helposti näin:
1. Mittaa maito sitruunankuorisuikaleiden (ja kanelitangon) kanssa kattilaan. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise tanko ja raavi veitsen hamarapuolella sisus talteen. Laita vaniljatanko ja raavittu sisus kerman sekaan. Keitä kermaseosta hiljalleen hiljalleen 10 minuuttia. Ota pois mausteet.
2. Erottele kananmunista keltuaiset. Vatkaa keskenään keltuaiset ja 3 rkl sokeria. Lisää maizena. Kaada seos vatkaten kuumaan maitoon. Hauduta sekoitellen 5 minuuttia. Jaa seos mataliin, halkaisijaltaan 10–13 cm:n uuninkestäviin vuokiin. Anna olla jääkaapissa yön yli.
3. Ripottele annosten pinnalle 1 rkl sokeria ja kuorruta jälkiruoat uunissa grillivastusten alla. Tai jos sinulla on polttolamppu, tee väri ja rapeus sillä. Anna vanukkaan jäähtyä ennen tarjoamista.
4. Tarjoa crema catalana eli espanjalainen paahtovanukas esimerkiksi tapas-aterian jälkiruokana.
Kokeile myös muita kuuluisia jälkiruokia, kuten kermalikööripannacottaa, kinuskipannacottaa tai suussa sulavaa suklaamoussea.
Lue myös Kotiliesi.fi: Espanjalainen ruoka ihastuttaa yltäkylläisyydellään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous