Reseptit

Crema catalana -jäätelö

Appelsiini, paahdettu sokeri ja kaneli. Nämä maut maistuvat espanjalaisen crema catalanan tapaan tehdyssä jäätelössä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 0.8 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 0.5 tl raastettua sitruunankuorta
  • ripsaus kanelia

mantelinougat:

  • 2 dl sokeria
  • 50 g kuorittuja manteleita

Valmistusohje

Crema catalanan tapaan tehdyssä jäätelössä maistuu appelsiini, kaneli ja paahdettu sokeri. Jos et omista jäätelökonetta, jäädytä jälkiruoka parfaitvuoassa.

  1. Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokerit erikseen. Yhdistä vaahdot. Lisää joukkoon sitruunan- ja appelsiininkuoriraasteet.
  2. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä, kunnes seos on sopivaa. Siirrä jäätelö pakastekulhoon ja pakasta. Voit myös tehdä massasta jäädykkeen.
  3. Mittaa nougatia varten sokeri paistinpannulle. Kuumenna kohtalaisella lämmöllä, sekoita kun suurin osa sokerista on sulanut. Paahda sokeri kullanruskeaksi, lisää sekaan rouhitut mantelit. Kaada karamellimassa leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä. Rouhi levy mieleisen kokoisiksi paloiksi ja koristele sillä jäätelöannokset.
  4. Jaa jäätelö kulhoihin, tupsauta päälle vähän kanelia ja ripottele halutessasi jäätelön pinnalle mantelinougata.
X