Crema catalana -jäätelö
Appelsiini, paahdettu sokeri ja kaneli. Nämä maut maistuvat espanjalaisen crema catalanan tapaan tehdyssä jäätelössä.
Ainekset
- 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
- 3 kananmunankeltuaista
- 0.8 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 0.5 tl raastettua appelsiininkuorta
- 0.5 tl raastettua sitruunankuorta
- ripsaus kanelia
mantelinougat:
- 2 dl sokeria
- 50 g kuorittuja manteleita
Valmistusohje
Crema catalanan tapaan tehdyssä jäätelössä maistuu appelsiini, kaneli ja paahdettu sokeri. Jos et omista jäätelökonetta, jäädytä jälkiruoka parfaitvuoassa.
- Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokerit erikseen. Yhdistä vaahdot. Lisää joukkoon sitruunan- ja appelsiininkuoriraasteet.
- Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä, kunnes seos on sopivaa. Siirrä jäätelö pakastekulhoon ja pakasta. Voit myös tehdä massasta jäädykkeen.
- Mittaa nougatia varten sokeri paistinpannulle. Kuumenna kohtalaisella lämmöllä, sekoita kun suurin osa sokerista on sulanut. Paahda sokeri kullanruskeaksi, lisää sekaan rouhitut mantelit. Kaada karamellimassa leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä. Rouhi levy mieleisen kokoisiksi paloiksi ja koristele sillä jäätelöannokset.
- Jaa jäätelö kulhoihin, tupsauta päälle vähän kanelia ja ripottele halutessasi jäätelön pinnalle mantelinougata.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous