croissantvanukas
Reseptit

Croissantvanukas

Croissantvanukas on täydellinen tapa hyödyntää edellispäivän kuivahtaneet croissantit. Marjat ja mascarponejuusto tekevät herkusta täydellisen.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Croissantvanukas

  • 4 croissantia
  • 2 dl täysmaitoa
  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g pakastemarjoja (esim. vadelma, mustikka, kirsikka, viinimarja)
  • 1 dl kirsikkahilloa

Lisäksi

  • tomusokeria

Valmistusohje

Croissantvanukas tehdän helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Revi croissantit puoliksi ja lado voideltuun uunivuokaan.

3. Vatkaa maito, mascarponejuusto, kananmunat ja vaniljasokeri kulhossa tasaiseksi ja kaada vuokaan. Lisää pakastemarjat. Lusikoi päälle kirsikkahilloa.

4. Nosta vuoka kuuman uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes croissant-vanukas on hyytynyt ja kauniin ruskea.

5. Ripottele vanukkaan päälle tomusokeria. Tarjoile halutessasi croissantvanukkaan kanssa turkkilaista jogurttia tai kermavaahtoa.

Katso myös: Pullavanukas ja kermavaahtoa

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunituoreet voisarvet maistuvat aamiaisella ja brunssilla – 5 maukasta ohjetta

X