Reseptit

Crostinit

Crostinit ovat rapea herkku, jossa on hiven valkosipulin aromia.

Teksti:
Anna Muurinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 italialaistyyppinen pitkänomainen vaalea leipä
  • ½ dl vihreää oliiviöljyä
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 2-3 kypsää tomaattia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa leipä hiukan vinoittain ohuiksi viipaleiksi ja aseta viipaleet leivinpaperille pellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise leipäviipaleet öljyllä ja paahda uunin keskiosassa vaalean ruskeiksi.

Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Hankaa leivän kovettunutta pintaa valkosipulinkynnen puolikkaalla. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja nosta yksi viipale kunkin leivän päälle. Ripauta pintaan aavistus suolaa ja mustapippurirouhetta. Tarjoa leivät lämpiminä raikkaan salaatin kanssa.

X