21.5.2012

Cumberlandin kastike

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

5 dl viinimarjahyytelöä
125 g sipulia
75 g sinappia
3 sitruunaa
3 appelsiinia
4 dl punaviiniä
2 dl madeiraa
sokeria
suolaa
paprikajauhetta tai cayennepippuria
appelsiinin ja sitruunan kuorta

Valmistusohje

Kuori appelsiinit ja sitruunat. Suikaloi kuoren keltaiset osat ja kiehauta vedessä. Valuta. Puserra appelsiinin ja sitruunoiden mehu, siivilöi kattilaan. Kuori ja kuutioi sipulit.

Lisää viinimarjahyytelö ja muut aineet kattilaan ja keitä hiljalleen kokoon. Valmista kastiketta saa olla puolisen litraa.

Jäähdytä kastike ja mausta suolalla, cayennepippurilla ja sokerilla. Tarjoa kastike kylmänä esimerkiksi maksapateen kanssa.

Kastiketta saa myös valmiina, mutta jo kypsennystuoksujen vuoksi kastiketta kannattaa valmistaa itse pateen hauduttamisen aikana. Cumberlandin kastike höystää raikkaasti myös nopean maksaleikkeen ja kotoisat jauhemaksapihvit.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi