Mainos 13.5.2012

Cupcake shapes: Kissan tassun taikinassa: Riisipiirakat hedelmäkiilteellä

Teksti: Cupcake shapes: Kissan tassun taikinassa Kuvat: Cupcake shapes: Kissan tassun taikinassa

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

Moilas gluteenittomia riisipiirakoita
6-8 kiiviä
4 prk säilykemandariinia (omassa liemessä tai sokeriliemessä)
appelsiinimarmeladia
4 kpl liivatelehteä
muita hedelmiä esim. ananasta, mangoa, mansikoita tai viinirypäleitä

Valmistusohje

Paista Moilas riisipiirakoita 5-7 minuuttia 225 asteisessa uunissa. Valele paiston jälkeen kuumat piirakat sulatetulla voilla tai öljyllä. Anna piirakoiden jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuori ja leikkaa kiivit. Valuta mandariineista neste pois, mutta ota se talteen kiilteen tekoa varten. Pilko myös muut hedelmät, joita haluat käyttää.

Levitä reilu määrä appelsiinimarmeladia riisipiirakalle myös reunoja myöten. Asettele hedelmän palaset riisipiirakan päälle.

Kaada 2 1/2 dl mandariineista talteen otettua mehua kattilaan ja kiehauta. Puristele hellästi likoamassa olleista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita kattilaan mehun sekaan. Älä enää keitä tässä vaiheessa! Sekoita nopeasti liivatteet nesteeseen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetken aikaa niin, että seoksen rakenne muuttuu paksummaksi ja on helpommin lusikoitavissa. Lusikoi liivateseos varovasti hedelmien päälle. Hedelmien ei tarvitse kokonaan peittyä kiilteeseen.

Laita riisipiirakat jääkaappiin jähmettymään ja vetäytymään noin tunniksi.

Tarjoile kylminä.

Cupcake shapes: Kissan tassun taikinassa -blogi osallistuu Moilas Oy:n ja Ruoka.fi:n Tuunaa piirakka -kilpailuun.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi