Reseptit

Curryrisottoa ja tikkukasviksia

24.9.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl tummaa riisiä
1 silputtu sipuli
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 tl currya
2 rkl öljyä
5 dl kasvislientä
1 dl pähkinöitä

tikkukasvikset

2 porkkanaa
1 punainen paprika
100 g sokeriherneitä (tuoreita tai pakastettuja)
2 rkl öljyä
mustapippuria
tilkka soijaa

Valmistusohje

Tikkukasviksia voi syödä puikoilla ja tai vaikka sormin. Kasvisten seurana on pähkinöillä höystettyä curryrisottoa.

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua hetki öljyssä, lisää riisit ja curry, kuumenna hetki sekoittaen. Kaada päälle kasvisliemi ja anna riisin kypsyä hiljalleen kannen alla noin 50 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Lisää pinnalle karkeasti rouhittuja pähkinöitä. Anna risoton tekeytyä kannen alla sillä välin, kun paistat kasvikset.

Leikkaa kasvikset suikaleiksi. Kuumenna öljy vokissa, paista kasviksia hyvällä lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja soijalla.

Katso myös:

Parsakaalirisottoa

Punajuuririsotto

Kotiliesi.fi: Pinaattirisotto

Julkaistu aiemmin

Lehden logo