Reseptit

Curtido eli salvadorilainen kaalisalaatti

8.2.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Hapattaminen on hauskaa ja hyödyllistä. Curtido on salvadorilainen hapatettu kaalisalaatti, jossa maistuu chili, valkosipuli ja oregano.

Ainekset

Curtido eli salvadorilainen kaalisalaatti:

yht. n. 700 g puna- ja valkokaalia
2 porkkanaa
2 chiliä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl oreganoa
1 rkl merisuolaa
1 1/2 dl omenasiideriviinietikkaa (pastöroimatonta)

Valmiiseen curtidoon:

1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Viipaloi chilit. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita kasvikset oreganon, viinietikan ja suolan kanssa isossa kulhossa. Painele seosta esim. ison lasipurkin pohjalla siten, että kaali rikkoontuu ja kostuu.

2. Painele seos noin 2 litran vetoiseen, keittämällä steriloituun lasipurkkiin. Pane päälle vettä sisältävä muovipussi. Sulje purkki kannella.

3. Anna salaatin hapattua huoneenlämmössä 1–3 vuorokautta. Siirrä salaatti jääkaappiin, missä se säilyy ainakin 5 vuorokautta. Sekoita valmiiseen kaalisalaattiin tarjoiluvaiheessa öljyä.