Reseptit

Daim-juustokakku

Daim-juustokakku on Daim-suklaasta pitävän unelmakakku.

Teksti:
Taina Salovaara

Daim-juustokakku on syntisen muhkea herkku, jonka voi jopa koristella suklaakastikkeella.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Daim-juustokakun pohja:

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • maitoa + vaniljasokeria

täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2 1/2 dl Flora vanillaa
  • 200 g Sunnuntai-vaniljatuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g Daim-suklaata muruina
  • 1/2 limetin raastettu kuori
  • 1 limetin mehu

pinnalle:

  • 100 g Daim-suklaata muruina
  • 2 dl Flora vispiä tai vispikermaa
  • (valmista suklaakastiketta)

Valmistusohje

Daim-juustokakku leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi.

2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kypsennä taikinaa 225-asteisessa uunissa noin seitsemän minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle.

3. Leikkaa jäähtyneestä levystä halkaisijaltaan 24 cm:n kokoinen kakkupohja. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja nosta kakkupohja vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla.

4. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto, sokerit, Daim-murut ja limetinkuori.

5. Kuumenna limettimehu mikrossa tai pienessä kattilassa (jos mehua on alle 1/2 dl, lisää vettä). Purista liivatteet vedestä ja lisää kuumaan mehuun. Anna jäähtyä minuutti. Kaada liivateliuos nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

6. Kaada täyte vuokaan. Daim-juustokakku saa hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

7. Irrota hyytynyt Daim-juustokakku vuoasta. Ripottele kakun pinnalle Daimmuruja ja pursota reunoille vaahdotettua Flora vispiä tai vaniljalla ja sokerilla maustettua vispikermaa.

Vinkki: Todellinen suklaan ystävä koristelee kakun Daim-suklaan ja kermavaahdon lisäksi suklaakastikkeella.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet hyydytetyn cappuccino-juustokakun

X