dajm-suklaamousse
Suklaanystäviä hemmotellaan suussa sulavalla Daim-moussella. Päälle sopivat raikkaat marjat.
Reseptit

Dajmmousse

Muutamista aineksista syntyvä mousse maistuu vaalean suklaan ystäville.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g maito- tai valkosuklaata
  • 1 (56 g) Dajm-patukka
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 rkl sitruunamehua

Pinnalle:

  • 2 dl karpaloita tai muita marjoja

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata aina 1–2 minuuttia kerrallaan välillä sekoitellen.

2. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää sula suklaa samalla sähkövatkaimella vatkaten. Lisää rouhittu Dajm-suklaa.

3. Mausta mousse sitruunamehulla ja sitruunan kuoriraasteella.

4. Jaa mousse annoslaseihin tai maljoihin. Anna jähmettyä jääkaapissa. Lisää pinnalle karpaloita tai muita marjoja.

X