Reseptit

Daim-mousse

Muutamista aineksista syntyvä mousse maistuu vaalean suklaan ystäville.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Vesa Tyni

Suklaanystäviä hemmotellaan suussa sulavalla Daim-moussella. Päälle sopivat raikkaat marjat.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g maito- tai valkosuklaata
  • 1 (56 g) Dajm-patukka
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 rkl sitruunamehua

Pinnalle:

  • 2 dl karpaloita tai muita marjoja

Valmistusohje

Daim-mousse syntyy helposti näin:

1. Paloittele Daim-suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata aina 1–2 minuuttia kerrallaan välillä sekoitellen.

2. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää sula suklaa samalla sähkövatkaimella vatkaten. Lisää rouhittu Daim-suklaa.

3. Mausta mousse sitruunamehulla ja sitruunan kuoriraasteella.

4. Jaa mousse annoslaseihin tai maljoihin. Anna jähmettyä jääkaapissa. Viimeistele Daim-mousse tarjolle ripottelemalla annosten pinnalle karpaloita tai muita marjoja.

Vinkki: Kokeile myös valkosuklaamoussea ja mansikkakastiketta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaapossu-blogissa leivottujen suosittujen sitkeiden, isojen Daim-keksien ohje.

X