Reseptit

Dijonin broileria ja valkosipulipapuja

Dijon­sinappi on yksi ranskalaisen keittiön ja ruoan­laiton peruskivistä. Sitä pitää olla aina jääkaapissa. Tämän ruoan salaisuus on juuri tuossa sinapissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri:

  • 6 broilerin paistileikettä
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g pikkusipuleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 rkl dijoninsinappia (kokonaisilla sinapinsiemenillä)
  • muutama oksa tuoretta timjamia

Valkosipulipavut:

  • 400 g pitkiä vihreitä papuja
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Ota paistileikkeet huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Puhdista ja puolita herkkusienet ja kuori pikkusipulit.

2. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja ruskista paistileikkeet molemmin puolin. Mausta ne suolalla
ja mustapippurilla. Nosta leikkeet uunivuokaan – tai pataan. Käytä samalla pannulla herkkusienet ja sipulit saamassa hieman väriä ja kaada nekin vuokaan.

3. Kaada pannulle kerma ja lisää myös sinappi sekä hienonnettu timjami. Kiehauta ja sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan. Hauduta 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

4. Puhdista pavut ja keitä niitä muutama minuutti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

5. Hienonna valkosipulinkynnet.

6. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla ja lisää valkosipulit. Kuullota pehmeäksi. Lisää sitten pavut ja paista niihin hieman väriä.

7. Tarjoile Dijonin broileri papujen kera.

X