Mainos Reseptit

Dolce macchiato: Karamellisoitu omenaherkku Friggs riisikakusta

10.2.2016 Teksti: Dolce macchiato Kuvat: Dolce macchiato

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Täyte (3–4 annokseen)

1 vihreä kirpeä omena
2 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
1 rkl rusinoita
1 rkl saksanpähkinöitä
1 rkl kreikkalaista jogurttia (yhteen riisikakkuun)
Friggs Pellavansiemen & rosmariini –riisikakkuja

Valmistusohje

1. Pese omena ja viipaloi melko ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannu ja lisää voi.

2.Heti kun voi on sulanut, lisää fariinisokeri ja sekoita. Laske lieden lämpötilaa ja lisää omenalohkot karamellisoitumaan voi-sokeriseokseen.

3. Kääntele muutama minuutti ja lisää kaneli, rusinat ja saksanpähkinät. Kääntele vielä joitakin minuutteja, kunnes omenalohkot ovat pehmentyneet ja karamellisoituneet kauniin läpikuultaviksi.

4. Nosta 1 rkl kreikkalaista jogurttia tai muuta hapanta valutettua jogurttia riisikakun päälle. Levitä hieman, jotta omenatäyte pysyy paremmin riisikakun päällä.

5. Nosta sitten kevyesti karamellisoitua omenaa, rusinoita ja pähkinää täytteen päälle. Valuta hieman karamellisoitunutta sokeriseosta vielä riisikakulle ja nauti.

Dolce macchiato – blogi osallistuu Friggsin ja Ruoka.fi:n Tuunaa riisikakku upeaksi välipalaksi –kilpailuun.