Reseptit

Donitsit

29.4.2013 Teksti: Anna.fi Kuvat: Colourbox

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

sitruunan raastettu kuori
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl kermaa
1/2 dl öljyä tai sulaa rasvaa

uppopaistamiseen:

1 l öljyä

kuorrutus:

2 dl tomusokeria
1 rkl vettä
karamelliväriä
karamellirakeita
värillisiä nonparelleja
värillistä marsipaania

Valmistusohje

Koristele itsetehdyt donitsit eri värisillä tomusokerista tehdyillä kuorrutteilla, karamellirakeilla tai nonparelleilla.

  1. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita sitruunankuori ja muut mausteet jauhoihin.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja kerma sekä rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  3. Kauli taikina 1–1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkusia. Tee kakkusten keskelle sormella reikä.
  4. Kuumenna öljy ja kypsennä donitseja kuumassa rasvassa pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit valumaan talouspaperilla vuoratulle alustalle. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita tomusokeri ja vesi. Värjää seos hippusella karamelliväriä. Levitä kuorrutus donitseille ja ripota päälle karamellirakeita tai nonparelleja tai vaikkapa värillisestä marsipaanista vuoltuja pieniä paloja. Jos et pidä kuorrutuksista, voit myös pyöräyttää donitsit tavallisessa sokerissa tai kanelisokerissa.

Julkaistu aiemmin

Web-julkaisu

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme