
Perinteiset donitsit
Perinteiset donitsit on helppo tehdä itse. Niiden uppopaistaminen sujuu nopeasti ja paistotuloksesta tulee tasainen. Muista varata lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä. Jos haluat donitseista erityisen näyttäviä, koristele itsetehdyt donitsit eri värisillä tomusokerista tehdyillä kuorrutteilla, karamellirakeilla tai nonparelleilla.
Ainekset
Donitsit
- sitruunan raastettu kuori
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 1/2 dl öljyä tai sulaa rasvaa
Donitsien uppopaistamiseen
- 1 l öljyä
Donitsien kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- karamelliväriä
- karamellirakeita
- värillisiä nonparelleja
- värillistä marsipaania
Valmistusohje
Perinteiset donitsit tehdään näin:
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita sitruunankuori ja muut mausteet jauhoihin.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja kerma sekä rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Kauli donitsitaikina 1–1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkusia. Tee kakkusten keskelle sormella reikä.
- Kuumenna öljy ja kypsennä donitseja kuumassa rasvassa pari minuuttia molemmin puolin. Kun donitsit ovat kypsät, nosta valumaan talouspaperilla vuoratulle alustalle. Anna niiden jäähtyä.
- Sekoita donitsien kuorrutusta varten tomusokeri ja vesi. Värjää seos hippusella karamelliväriä. Levitä kuorrutus donitseille ja ripota päälle karamellirakeita tai nonparelleja tai vaikkapa värillisestä marsipaanista vuoltuja pieniä paloja. Jos et pidä kuorrutuksista, voit myös pyöräyttää donitsit tavallisessa sokerissa tai kanelisokerissa.
Katso myös: Suklaadonitsit
Lue myös Kotiliesi.fi: Uppopaistajan opas – näillä vinkeillä paistat munkit ja tippaleivät turvallisesti
Kommentit
Ei kovin hyvä ohje. Olen kokeillut monilla muilla ohjeilla, silloin on ollut täydellisiä. Onko varma ettei ohjeessa/aineissa virhettä?
Kommentit
Erittäin hyvä ohje. Kyllä maistuivat! 🙂 Kiitos! Älä välitä ohjeen haukkujista. Ehkä niitten leipomistaidoissa on jotain hiottavaaa!
Ei kovin hyvä ohje. Olen kokeillut monilla muilla ohjeilla, silloin on ollut täydellisiä. Onko varma ettei ohjeessa/aineissa virhettä?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous