Reseptit

Donitsit

Donitsit on helppo tehdä itse. Niiden uppopaistaminen sujuu nopeasti ja paistotuloksesta tulee tasainen. Muista varata lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä. Jos haluat donitseista erityisen näyttäviä, koristele itsetehdyt donitsit eri värisillä tomusokerista tehdyillä kuorrutteilla, karamellirakeilla tai nonparelleilla.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Donitsit

  • sitruunan raastettu kuori
  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1/2 dl öljyä tai sulaa rasvaa

Donitsien uppopaistamiseen

  • 1 l öljyä

Donitsien kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • karamelliväriä
  • karamellirakeita
  • värillisiä nonparelleja
  • värillistä marsipaania

Valmistusohje

Tee donitsit näin:

  1. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita sitruunankuori ja muut mausteet jauhoihin.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja kerma sekä rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  3. Kauli donitsitaikina 1–1,5 cm:n paksuiseksi levyksi.  Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkusia. Tee kakkusten keskelle sormella reikä.
  4. Kuumenna öljy ja kypsennä donitseja kuumassa rasvassa pari minuuttia molemmin puolin. Kun donitsit ovat kypsät, nosta valumaan talouspaperilla vuoratulle alustalle. Anna niiden jäähtyä.
  5. Sekoita donitsien kuorrutusta varten tomusokeri ja vesi. Värjää seos hippusella karamelliväriä. Levitä kuorrutus donitseille ja ripota päälle karamellirakeita tai nonparelleja tai vaikkapa värillisestä marsipaanista vuoltuja pieniä paloja. Jos et pidä kuorrutuksista, voit myös pyöräyttää donitsit tavallisessa sokerissa tai kanelisokerissa.

Katso myös: Suklaadonitsit

Lue myös Kotiliesi.fi: Uppopaistajan opas – näillä vinkeillä paistat munkit ja tippaleivät turvallisesti

X