Dukkah-leipätikut
Dukkah-leipätikut sopivat sellaisenaan välipalaksi tai esimerkiksi keiton kanssa nautittavaksi.
Ainekset
- 1.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- ¼ tl suolaa
- 1 dl emmentaljuustoraastetta
- noin 4 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
Voiteluun
- 1 muna
- 1.5 rkl dukkah-mausteseosta
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan suola, juustoraaste ja osa jauhoista. Alusta pehmeän rasvan ja loppujen jauhojen kanssa tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
2. Jaa taikina kolmeen osaan. Paloittele ne vielä kuuteen osaan ja pyörittele ohuita noin 25 sentin pituisia leipätikkuja. Anna kohota noin 10 minuuttia. Leivo aina vain yksi pellillinen kerrallaan, etteivät tikut kohoa liikaa. Peitä loput taikinapalat kelmulla.
3. Voitele kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele pintaan mausteseosta. Paista 200 asteessa noin 12–14 minuuttia tai kunnes tikut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ritilällä, älä peitä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous