Reseptit

Dukkah-leipätikut

26.7.2012 Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

18

Arvostelu

Dukkah-leipätikut sopivat sellaisenaan välipalaksi tai esimerkiksi keiton kanssa nautittavaksi.

Ainekset

1.5 dl vettä
25 g hiivaa
¼ tl suolaa
1 dl emmentaljuustoraastetta
noin 4 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Voiteluun

1 muna
1.5 rkl dukkah-mausteseosta

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan suola, juustoraaste ja osa jauhoista. Alusta pehmeän rasvan ja loppujen jauhojen kanssa tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.

2. Jaa taikina kolmeen osaan. Paloittele ne vielä kuuteen osaan ja pyörittele ohuita noin 25 sentin pituisia leipätikkuja. Anna kohota noin 10 minuuttia. Leivo aina vain yksi pellillinen kerrallaan, etteivät tikut kohoa liikaa. Peitä loput taikinapalat kelmulla.

3. Voitele kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele pintaan mausteseosta. Paista 200 asteessa noin 12–14 minuuttia tai kunnes tikut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ritilällä, älä peitä.