Reseptit

Eggs Benedict eli Benedictin munat

Eggs Benedict eli Benedictin munat on suosittu amerikkalainen aamiainen. Uppokeitetyt munat tarjotaan briossi-sämpylän tai paahtoleivän, kinkun ja hollandaise-kastikkeen kanssa.

Teksti:
Mikki Moisio
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Eggs Benedict eli Benedictin munat

  • 10 viipaletta paahtoleipää tai
  • 5 kpl briossi-sämpylöitä
  • 10 kpl kananmunaa
  • 3 rkl valkoista viinietikkaa
  • 10 siivua edamia tai kermajuustoa viipaleina
  • 10 siivua korppukinkkuviipaleita tai
  • 10 siivua kalkkunaleikettä
  • hollandaise-valmiskastiketta

Valmistusohje

Eggs Benedict eli Benedictin munaleivät valmistuvat näin:

1. Kuumenna laakeassa pannussa vesi kiehuvaksi. Lisää viinietikka. Riko kananmunat kahvikuppiin ja kaada ne nopeasti veteen. Anna hiljalleen kiehua 3–4 minuuttia.

2. Nostele munat pois reikäkauhalla, kun keltuainen on vielä juoksevaa.

3. Halkaise sämpylät ja paahda tai paahtoleivät. Laita leivän päälle kinkku- tai kalkkunaleikettä ja juustoviipale. Kaada lopuksi päälle lämmin hollandaisekastike. Koristele Eggs Benedict -annos esimerkiksi minitomaateilla ja persiljalla.

Vinkki: Tarjoa aamiaisella tai brunssilla myös amerikkalaisia täytettyjä bageleita.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkelöidyn kananmunasalaatin

X