19.6.2012

Eggs Benedict eli uppomunat

Teksti: Mikki Moisio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

10 siivua paahtoleipää
10 kananmunaa
3 rkl valkoista viinietikkaa
edamia tai kermajuustoa viipaleina
korppukinkkuviipaleita
kalkkunaleikettä
hollandaise-valmiskastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna laakeassa pannussa vesi kiehuvaksi. Lisää viinietikka. Riko kananmunat kahvikuppiin ja kaada ne nopeasti veteen. Anna hiljalleen kiehua 3–4 minuuttia.

2. Nostele munat pois reikäkauhalla, kun keltuainen on vielä juoksevaa.

3. Paahda leivät. Laita päälle kinkku- tai kalkkunaleikettä ja juustoviipale. Kaada lopuksi päälle lämmin hollandaisekastike. Koristele esimerkiksi minitomaateilla ja persiljalla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi