Mainos Reseptit

Eilistä & Paistoa: Sienipiiras

19.5.2015 Teksti: Eilistä & Paistoa Kuvat: Eilistä & Paistoa

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja

100 g laktoositonta voita
1/2 dl laktoositonta maitorahkaa
3/4 dl perunamuusihiutaleita
1/2 tl jauhettua roomankuminaa
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
2 dl Urtekram tumma leivontamix jauhoja
2 rkl vettä

Sienisilppu

20 g laktoositota voita
5-6 dl kuivattuja sieniä (suppilovahveroita)
1 keskikokoinen purjo
1/2 (25 g) tuore valkosipuli
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl yrttisuolaa

Kermaseos

2 dl laktoositonta kermaa
2 dl laktoositonta raejuustoa
3 kananmunaa
1/2 tl jauhettua roomankuminaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 rkl kuivattua ruohosipulia

Valmistusohje

Eilistä & Paistoa -blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Huoneenlämmin voi ja kaikki muut ainekset paitsi vesi sekoitetaan sähkövispilällä. Lopuksi lisätään vesi. Taikina taputellaan jauhotetuin käsin piirasvuokaan. Rei’itetään haarukalla. Esipaistetaan noin 10min. 200°C.

Kuivatut suppilovahverot liotetaan ja silputaan. Purjo ja tuore valkosipuli viipaloidaan ohueksi. Paistetaan miedolla keskilämmöllä voinokareessa kunnes purjo on saanut aavistuksen väriä.

Paista sieni-sipulisilppu valmiiksi ennen pohjataikinan esipaistoa. Sieni-sipulisilppu levitetään esipaistetulle pohjalle. Loput täyteainekset sekoitetaan sähkövispilällä ja kaadetaan täytteen päälle. Paistetaan 175°C noin 40min. Jos pinta tuntuu tummuvan liikaa, peitä loppuajaksi leivinpaperilla. Annetaan jäähtyä haaleaksi.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme