Reseptit

Empanadas-pasteijat

Latinalaisessa Amerikassa suositut empanadas-pasteijat ovat loistava pikkusuolainen, sillä täytteestä riippuen ne sopivat niin sekasyöjille kuin kasvisruokailijoillekin.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 1 l vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • 1 dl vettä tai maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 200 g voita tai margariinia

Täyte

  • 350 g lammasjauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 (grillattu) paprika
  • 1 dl silputtuja vihreitä oliiveja
  • 1 dl rusinoita
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1/2 punainen chili
  • 1/2 dl hienonnettua tuoretta meiramia tai oreganoa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 1/2 tl sormisuolaa
  • 2 kovaksi keitettyä munaa

Kypsennykseen

  • öljyä

Valmistusohje

Empanadat ovat suosittuja pikkupiiraita kaikkialla latinalaisessa Amerikassa. Niissä voi olla erilaisia liha- ja kasvistäytteitä.

Valmista empanadat näin:

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi, anna taikinan levätä viileässä pari tuntia.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu paprika. Anna jäähtyä hiukan ja lisää hienonnetut munat, oliivit ja rusinat. Sekoita hyvin ja mausta vahvasti.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa 10×10 sentin neliöt tai ota muotilla ympyröitä. Pane kullekin nokare täytettä, voitele reunat munalla ja taita pasteijoiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Kypsennä pasteijat upporasvassa tai voitele munalla ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Katso myös:

Grillattu entrecôte Argentiinan tyyliin, Ruoka.fi

Fernet con cola eli argentiinalainen koladrinkki, Ruoka.fi

Argentiinalainen asado, Kotiliesi.fi

 

X