Reseptit

Englantilainen Irish cream -täytteinen suklaakääretorttu

Jos haluat tänä vuonna päivittää joulupöytää, leivo jouluaterian jälkiruoaksi englantilainen Irish cream -täytteinen suklaakääretorttu.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja.

  • 4 suurta munaa
  • 1.5 dl sokeria + sokeria leivinpaperille
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

täyte:

  • 200 g ranskankermaa (34 % rasvaa)
  • 0.5 dl Irish cream -likööriä

päälle:

  • 250 g tummaa suklaata
  • 0.5 dl vettä
  • 1 rkl viskiä
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 0.3 dl sokeria

koristeeksi:

  • suklaalastuja
  • tomusokeria

Valmistusohje

Leivo vaihteeksi englantilainen joululeivonnainen. Tämä Englantilainen Irish cream -täytteinen suklaakääretorttu sopii hyvin joulupöydän jälkiruoaksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen. Kaada taikina tasaiseksi levyksi öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä noin kahdeksan minuuttia.

Levitä työpöydälle puhdas leivinpaperi ja ripottele sille sokeria. Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaahto liköörillä. Levitä seos jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Kääri levy leivinpaperin avulla rullalle ja pane jääkaappiin saumakohta alaspäin.

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Kuumenna vesi, viski, vaniljasokeri ja sokeri. Kaada seos suklaan joukkoon ja sekoita hyvin. Anna seoksen hieman jäähtyä ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Ota suklaakääretorttu jääkaapista ja poista leivinpaperi. Nosta tarjoiluvadille. Levitä suklaaseos lastalla kääretortun päälle. Koristele suklaakääretorttu suklaalastuilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

X