Reseptit

Entrecôte ja karamellisoidut kasvikset

Mehevä liha maistuu vaikka sunnuntaiaterialla. Tarjoa entrecoten kanssa karamellisoituja kasviksia.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 kg naudan entrecôtea (välikyljystä) palana
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta tai kuivattua timjamia
  • öljyä

Lisäksi

  • 500 g pikkusipuleita
  • 400 g porkkanoita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 dl balsamicoa

Valmistusohje

1. Pane lihapala uunivuokaan. Hiero pintaan vähän öljyä, sopivasti suolaa sekä reilusti pippuria ja timjamia. Pane lihapala 20 minuutiksi 250-asteiseen uuniin.

2. Laske uunin lämpötila 150-asteeseen. Lisää tässä vaiheessa uuniin myös kuoritut pikkusipulit ja lohkotut porkkanat. Sipaise kasvikset kevyesti öljyllä. Jatka lihan kypsennystä vielä noin 45 minuuttia eli 15 minuuttia/500 g lihaa. Entrecote saa jäädä sisältä punertavaksi. Kääri liha folioon pariksikymmeneksi minuutiksi.

3. Mittaa fariinisokeri ja balsamico pieneen kattilaan, keitä jonkin aikaa ja kaada hieman karamellisoitunut seos kypsien kasvisten päälle. Jatka vielä hetki kypsennystä uunissa. Mausta kasvikset kevyesti hiutalesuolalla.

X