Reseptit

Entrecôte tortilloille

Rasvainen ja edullinen entrecôte maistuu herkulliselta ohueksi viipaloituna soft tacojen ja salsan kanssa.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 600 g noientrecôteja eli välikyljyksiä

Marinadi

  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl jauhettua maustepippuria
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 1 rkl korianterin siemeniä
  • 1 rkl kuminan siemeniä
  • 1/4 tl sahramia
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 limetin mehu
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa

Lisäksi

  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja laita lihojen kanssa esimerkiksi pakastepussiin. Anna lihojen marinoitua 3–4 tuntia kylmässä. Ota lihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Kuivaa lihat talouspaperilla. Penslaa öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna parila.

2. Paista liha kuumalla pannulla mediumiksi (noin 5–6 minuuttia). Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

3. Tarjoa tacojen välissä sellaisenaan tai salsan, uppopaistettujen sipulien, tuoreen korianterin, salaatin ja avokadoviipaleiden kanssa.

Katso myös:

Pariloitu entrecôte, Ruoka.fi
Grillattu entrecôte, Ruoka.fi
Argentiinalainen asado, Kotiliesi.fi

X