Reseptit

Erämiehen lintukeitto

Tarjoa lintukeitto höyryävän kuumana paahdetun ruisleivän, voin ja kivennäisveden kera.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 linnun rintalihat
  • 1 l lintulientä
  • 1 salottisipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 3 katajanmarjaa
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 0.2 dl konjakkia
  • 0.2 dl kuivaa sherryä
  • suolaa
  • muutama porkkana siivuina
  • kauden sieniä
  • muutama uusi sipuli
  • persilijaa

Valmistusohje

Keitä lintulientä, mausteita, sieniä ja vihanneksia, kunnes lientä on jäljellä hieman alle litra. Lisää konjakki sekä sherry ja tarkista suola.

Lisää linnun rintafileet keittoon ja anna kypsyä hiljaa poreilevassa liemessä nelisen minuuttia. Fileiden pitää jäädä sisältä hieman punaisiksi.

Tarjoa höyryävän kuumana paahdetun ruisleivän, voin ja kivennäisveden kera. Tumma olut on myös kokeilemisen arvoinen, mutta snapsi peittää liemen upean täyteläisen maun. Viinivalinta on hieman hankalampi, mutta huippuluokan kypsä, burgundilainen punaviini on kokeilemisen arvoinen, mutta kallis vaihtoehto.

Ohjeet lintuliemen valmistamiseen.

X