Reseptit

Espanjalainen broileri-kasvispelti

11.1.2019 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PEKKA HOLMSTRÖM/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kasvikset ja broileri muhivat meheviksi, kun sekaan kaataa kupillisen kanalientä ja valkoviiniä.

Ainekset

Broileri-kasvispelti:

700 g perunoita
1 suippopaprika
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 rs (800 g) marinoimattomia broilerinkoipia

Marinadi

2 dl kanalientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl kuminaa
1 tl savupaprikaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese perunat huolellisesti juu­resharjalla. Leikkaa perunat loh­koiksi. Pese suippopaprika, halkaise ja poista valkoiset siemen­ kalvot. Pese kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Levitä kasvikset ja broilerinkoi­vet reunalliseen uunivuokaan tai uuninpellille. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kas­visten päälle.

3. Kypsennä 200 ­asteisessa uu­nissa noin 40 minuuttia.