Reseptit

Espanjalainen broileri-kasvispelti

Kasvikset ja broileri muhivat meheviksi, kun sekaan kaataa kupillisen kanalientä ja valkoviiniä.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PEKKA HOLMSTRÖM/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kasvikset ja broileri muhivat meheviksi, kun sekaan kaataa kupillisen kanalientä ja valkoviiniä.

Ainekset

Broileri-kasvispelti:

  • 700 g perunoita
  • 1 suippopaprika
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 rs (800 g) marinoimattomia broilerinkoipia

Marinadi

  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese perunat huolellisesti juu­resharjalla. Leikkaa perunat loh­koiksi. Pese suippopaprika, halkaise ja poista valkoiset siemen­ kalvot. Pese kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Levitä kasvikset ja broilerinkoi­vet reunalliseen uunivuokaan tai uuninpellille. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kas­visten päälle.

3. Kypsennä 200 ­asteisessa uu­nissa noin 40 minuuttia.

X