Espanjalainen kanapata
Espanjalainen kanapata syntyy lisukkeineen päivineen samassa padassa. Helppoa, herkullista ja taatusti täyttäävää!
Ainekset
Espanjalainen kanapata:
- 6 broilerin paistileikettä
- suolaa
- mustapippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 paprikaa kuutioina (punainen ja vihreä)
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäjyväistä riisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 1/4 tl sahramia
- 2 laakerinlehteä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- n. 5 dl kanalientä
- 1 tl suolaa
- 2 dl hyviä oliiveja
- 1 dl lehtipersiljaa
Valmistusohje
Espanjalainen kanapata tehdään helposti näin:
1. Mausta broilerin paistileikkeet suolalla ja mustapippurilla.
2. Kuumenna öljy korkeareunaisella paistinpannulla ja ruskista leikkeet molemmin puolin. Nosta leikkeet sivuun odottamaan.
3. Lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja paprikakuutiot. Sekoita ja paista pari minuuttia. Lisää paprikajauhe ja riisi. Sekoita. Lisää valkoviini, sahrami, laakerinlehdet, tomaattimurska, kanaliemi ja suola. Sekoita hyvin ja nosta päälle ruskistetut paistileikkeet.
4. Kiehauta ja peitä pannu kannella.
5. Hauduta ruokaa kannen alla noin 30 minuuttia.
6. Lisää oliivit ja viimeistele espanjalainen kanapata lehtipersiljalla.
Katso myös: Chorizo-kanapata
Katso myös Kotiliesi.fi: Kanapata hautuu hissukseen – kurkista helpot ja hurmaavat patareseptit broilerista
Kommentit
Hyvää tuli. Käytin riisin sijaan kvinoaa.
Kommentit
Hyvää tuli. Käytin riisin sijaan kvinoaa.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous