Reseptit

Espanjalainen kanapata

Espanjalainen kanapata syntyy lisukkeineen päivineen samassa padassa. Helppoa, herkullista ja taatusti täyttäävää!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Espanjalainen kanapata:

  • 6 broilerin paistileikettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 paprikaa kuutioina (punainen ja vihreä)
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1/4 tl sahramia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • n. 5 dl kanalientä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl hyviä oliiveja
  • 1 dl lehtipersiljaa

Valmistusohje

Espanjalainen kanapata tehdään helposti näin:

1. Mausta broilerin paistileikkeet suolalla ja mustapippurilla.

2. Kuumenna öljy korkeareunaisella paistinpannulla ja ruskista leikkeet molemmin puolin. Nosta leikkeet sivuun odottamaan.

3. Lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja paprikakuutiot. Sekoita ja paista pari minuuttia. Lisää paprikajauhe ja riisi. Sekoita. Lisää valkoviini, sahrami, laakerinlehdet, tomaattimurska, kanaliemi ja suola. Sekoita hyvin ja nosta päälle ruskistetut paistileikkeet.

4. Kiehauta ja peitä pannu kannella.

5. Hauduta ruokaa kannen alla noin 30 minuuttia.

6. Lisää oliivit ja viimeistele espanjalainen kanapata lehtipersiljalla.

Katso myös: Chorizo-kanapata

Katso myös Kotiliesi.fi: Kanapata hautuu hissukseen – kurkista helpot ja hurmaavat patareseptit broilerista

X