Reseptit

Espanjalainen piirakka

Espanjalaiseen piirakkaan sopii chorizo tai muu maustettu makkara.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt pakastettua piirakka- tai lehtitaikinaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa
  • 4 chorizoa tai muuta mausteista makkaraa
  • 2 sipulia
  • kourallinen oliiveja
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kauli sulanut taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla ja nosta taikina vuokaan. Pistele taikinaan reikiä haarukalla. Taita alumiinifoliosta kaksinkertainen suikale ja paina se tiiviisti piirakan reunoja vasten, etteivät reunat valu paistamisen aikana. Esipaista pohjaa noin 12 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

2. Paloittele makkarat ja paista ne kauniin ruskeiksi pannulla. Ruskista sipulirenkaat pannulla kevyesti. Pane makkarat, sipulit, oliivit ja juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Sekoita munat ja kerma keskenään. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla, kaada vuokaan.

3. Kypsennä piirakkaa edelleen 200 asteessa noin 35 minuuttia. Koristele pinta oliiveilla. Tarjoa piirakka haaleana.

X