Espanjalainen purjo-perunakeitto
Purjo-perunakeitto on klassikko. Vieno fenkolin ja sherryn maku ja paistettu chorizomakkara viimeistelevät tämän purjo-perunakeiton espanjalaiseen tapaan.
Ainekset
Espanjalainen purjo-perunakeitto
- 800 g perunoita (jauhoinen lajike)
- 2 purjoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 1/2 tl fenkolinsiemeniä
- 1 rkl öljyä tai voita
- 1 l kana- tai kasvislientä
- 2 dl kuohukermaa
- 1-2 dl maitoa
- 3 rkl kuivaa sherryä tai valkoviiniä
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- 300 g chorizo- tai muuta raakamakkaraa
- 1/2 dl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Espanjalainen purjo-perunakeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele perunat. Viipaloi purjon vaaleat osat ja huuhdo viipaleet siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa.
2. Kuullota fenkolia ja sipuleita hetki rasvassa kattilassa. Lisää perunat ja liemi. Hauduta, kunnes perunat ovat pehmenneet. Soseuta keitto kattilassa sauvasekoittimella.
3. Lisää kerma, maito ja sherry tai viini. Kuumenna keitto ja mausta suolalla sekä pippurilla. Puserra chorizojen sisus kuoresta pannulle. Hienonna haarukalla ja paista makkara kypsäksi. Jaa makkara öljyineen keittoannosten pinnalle. Viimeistele ruohosipulisilpulla.
Katso myös: Fenkoli-purjo-perunakeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Helpoimmat arjen pelastajaohjeet – 10 helppoa ja herkullista sosekeittoa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous