Reseptit

Espanjalainen purjo-perunakeitto

Purjo-perunakeitto on klassikko. Vieno fenkolin ja sherryn maku ja paistettu chorizomakkara viimeistelevät tämän purjo-perunakeiton espanjalaiseen tapaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Espanjalainen purjo-perunakeitto

  • 800 g perunoita (jauhoinen lajike)
  • 2 purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 dl maitoa
  • 3 rkl kuivaa sherryä tai valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 300 g chorizo- tai muuta raakamakkaraa
  • 1/2 dl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Espanjalainen purjo-perunakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele perunat. Viipaloi purjon vaaleat osat ja huuhdo viipaleet siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa.

2. Kuullota fenkolia ja sipuleita hetki rasvassa kattilassa. Lisää perunat ja liemi. Hauduta, kunnes perunat ovat pehmenneet. Soseuta keitto kattilassa sauvasekoittimella.

3. Lisää kerma, maito ja sherry tai viini. Kuumenna keitto ja mausta suolalla sekä pippurilla. Puserra chorizojen sisus kuoresta pannulle. Hienonna haarukalla ja paista makkara kypsäksi. Jaa makkara öljyineen keittoannosten pinnalle. Viimeistele ruohosipulisilpulla.

Katso myös: Fenkoli-purjo-perunakeitto

Katso myös Kotiliesi.fi:  Helpoimmat arjen pelastajaohjeet – 10 helppoa ja herkullista sosekeittoa

X