Reseptit

Espanjalaiset juustosarvet

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl vettä tai maitoa
  • 1/4 pala hiivaa

Sisään

  • mietoa manchegojuustoa (curado)

Valmistusohje

1. Tee taikina jo edellisenä iltana jääkaappiin kohoamaan. Nypi pehmeä voi sormin suola-vehnäjauhoseokseen. Liuota hiiva kylmään maitoon ja sekoita taikinaan. Peitä kulho muovikelmulla ja pane jääkaappiin.

2. Kauli taikinasta pyöreä levy. Jaa levy kahdeksaan kolmioon. Pane jokaisen kolmion leveään päähän pala juustoa. Kääri kolmiot sarviksi aloittaen leveästä päästä. Anna kohota jonkin aikaa. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa aamiaisella.

X