Reseptit

Espanjalaiset lihapullat

Lihapullat kypsennetään tomaattikastikeessa, johon ripaus kanelia tuo herkullisen vivahteen.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Espanjalaiset lihapullat

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 porkkana
  • 2 dl vettä
  • 1 viipale täysjyväpaahtoleipää
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 400 g naudan paistijauhelihaa

Kastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 rkl chilikastiketta tai chilijauhetta maun mukaan
  • 0.5 dl tuoretta oreganoa
  • ripaus kanelia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

Espanjalaiset lihapullat valmistetaan helposti näin:

1. Leikkaa sipulit silpuksi ja raasta porkkana. Lisää ne veteen yhdessä paahtoleivän kanssa. Mausta. Anna taikinan levätä hetki ja leivo siitä pieniä lihapullia. Asettele ne uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se pullien päälle uunivuokaan. Jatka paistamista 150 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile espanjalaiset lihapyörykät esimerkiksi pastan kanssa tai mutustele sellaisinaan tuoreen ruisleivän kanssa tapas-tyyliin.

Ravintosisältö/annos: Kcal 150 KJ 630 rasva (g) 6 tyydyttynyt rasva (g) 2 kuitu (g) 1 kolesteroli (mg) 45 suola (g) 0,2

Vinkki: Tarjoa espanjalaiset lihapullat esimerkiksi espanjalaisten tapas-perunoiden, eli patatas bravasien ja espanjalaisten uunitomaattien kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Espanjalainen ruoka valloittaa värikkyydellään – aloita herkuttelu tapaksilla ja päätä ateria churroihin

X