18.4.2012

Espanjalaiset lihapullat

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Lihapullat kypsennetään tomaattikastikeessa, johon ripaus kanelia tuo herkullisen vivahteen.

Ainekset

Lihapullataikina

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 porkkana
2 dl vettä
1 viipale täysjyväpaahtoleipää
mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
400 g naudan paistijauhelihaa

Kastike

1 purkki tomaattimurskaa
1 rkl chilikastiketta tai chilijauhetta maun mukaan
0.5 dl tuoretta oreganoa
ripaus kanelia
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä
0.5 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa sipulit silpuksi ja raasta porkkana. Lisää ne veteen yhdessä paahtoleivän kanssa. Mausta. Anna taikinan levätä hetki ja leivo siitä pieniä lihapullia. Asettele ne uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se pullien päälle uunivuokaan. Jatka paistamista 150 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile lihapullat esimerkiksi pastan kanssa tai mutustele sellaisinaan tuoreen ruisleivän kanssa tapas-tyyliin.

Ravintosisältö/annos

Kcal 150
KJ 630
rasva (g) 6
tyydyttynyt rasva (g) 2
kuitu (g) 1
kolesteroli (mg) 45
suola (g) 0,2

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi