Espressolla maustettu suklaafondant
Lusikan kosketus paljastaa suklaafondantin sulavan sisällön. Tässä reseptissä se saa aromia espressosta.
Ainekset
- 2 kpl kananmunaa
- 1 kpl keltuainen
- 5 rkl sokeria
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
- 1.5 rkl kiehuvaa vettä
- 4 rkl vehnäjauhoja
voiteluun:
- voita
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
Valuvan suklaisessa fondantissa maistuu tällä kertaa hienostunut espresso.
Voitele keraamiset annosvuoat huolella ja siivilöi kevyesti niihin kaakaojauhetta. Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri kunnolliseksi vaahdoksi.
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Sekoita pikakahvijauhe kuumaan vesitilkkaan. Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon ja espresson kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos huolellisesti vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Nosta taikinavuoat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli viilentymään.
Nosta leivosvuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista vuokia 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia. Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa suklaafondant tarjolle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
ja41 ja Iloleipuri,
Kiitos tarkkaavaisuudesta. Näppäilyvirhe oli eksynyt lehteen ja sitä kautta tähän reseptiin. Nyt resepti on tarkistettu ja korjattu.
Kommentit
veden määrä??Mikä mitta oikein, rkl??
1,5 l vettä? Tuntuu hieman isolta määrältä kun ohjetta jostain vanhasta Annasta ylös kirjoittaessani mietin mahtaako se olla 1.5 dl vai 1.5 rkl? Ehkäpä jätän reseptin kokeilematta..
ja41 ja Iloleipuri,
Kiitos tarkkaavaisuudesta. Näppäilyvirhe oli eksynyt lehteen ja sitä kautta tähän reseptiin. Nyt resepti on tarkistettu ja korjattu.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous