Reseptit

Espressovaahto ja suklaamurot

Espressovaahto tarjotaan suklaamurojen kanssa.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Espressovaahto:

  • 10 keltuaista
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 2 espressoannosta murskattuja espressokahvipapuja
  • 7 1/2 dl vispikermaa

Suklaamurot:

  • 100 g maitosuklaata
  • 1 tl voita
  • 75 g pralinea
  • 65 g muroja (Cheerios)

Praline:

  • 40 g sokeria
  • 35 g mantelilastuja

Valmistusohje

 

Espressovaahto:

Vatkaa vesihaudekattilan yläosassa keltuaiset, sokeri, maito, espresso ja kahvipavut sabayoneksi eli kuumenna hitaasti kattilan alaosassa olevaa vettä samalla koko ajan vatkaten yläosassa olevia aineksia, kunnes seos kiinteytyy ja vaahtoutuu. Jäähdytä seos.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Annostele laseihin suklaamuroja ja jaa espressovaahto päälle

Suklaamurot: 

Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihaudekattilassa. Lisää praline ja murot. Levitä seos tasaiselle alustalle esimerkiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna jäähtyä. Leikkaa veitsellä isoiksi paloiksi.

Praline:

Paahda 40 g sokeria ja 35 g mantelilastuja pannussa kuumentaen. Kaada leivinpaperille tai pellille jäähtymään ohuena levynä. Irrota kovettunut manteli-sokerilevy ja murskaa yleiskoneessa karkeiksi muruiksi.

X