18.6.2012

Etikkaliemessä marinoitu kaalisalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg keräkaalia
300-500 g porkkanoita
3-5 valkosipulinkynttä
1-1 ½ dl öljyä

liemi:

1 l vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl mineraalisuolaa

Valmistusohje

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kasvikset keskenään ja kaada öljy niiden joukkoon.

Kiehauta kaikki liemen aineet ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi