Etikkaliemessä marinoitu kaalisalaatti
Kaalisalaatti syntyy kätevästi, kun kaalin leikkaamisessa käyttää esimerkiksi juustohöylää. Etiikkaliemi puolestaan marinoi kaalin maukkaaksi.
Ainekset
- 1 kg keräkaalia
- 300-500 g porkkanoita
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 1-1 ½ dl öljyä
liemi:
- 1 l vettä
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl mineraalisuolaa
Valmistusohje
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kasvikset keskenään ja kaada öljy niiden joukkoon.
Kiehauta kaikki liemen aineet ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja säilytä viileässä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous