Reseptit

Etikkaliemessä marinoitu kaalisalaatti

Kaalisalaatti syntyy kätevästi, kun kaalin leikkaamisessa käyttää esimerkiksi juustohöylää. Etiikkaliemi puolestaan marinoi kaalin maukkaaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg keräkaalia
  • 300-500 g porkkanoita
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 1-1 ½ dl öljyä

liemi:

  • 1 l vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl mineraalisuolaa

Valmistusohje

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kasvikset keskenään ja kaada öljy niiden joukkoon.

Kiehauta kaikki liemen aineet ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja säilytä viileässä.

X