Reseptit

Etikkamarinoitua lohta sinappikastikkeessa

Tällä ohjeella valmistat etikkamarinoitua lohta sinappikastikkeessa Tomi Björckin tapaan.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ruodotonta ja nahatonta lohta

marinadi:

  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 6 neilikkaa
  • 4 rkl sokeria
  • 1/2 dl etikkaa
  • 5 rkl valkoviiniä
  • 1 l vettä
  • puoli nippua tilliä

sinappikastike:

  • 100 g sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 tl sokeria
  • 4 tl suolaa
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 6 dl rypsiöljyä
  • 4 munankeltuaista
  • 1 rkl hakattua tilliä
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

Resepti on Björckin kirjasta Huippukokin kotiruokaa (Cozy Publishing). Taina Salovaara testasi Tomin reseptin ja kommentoi sitä näin: – Helppotekoinen ruoka, joka sopii mainiosti vaikka juhannusjuhlaan.

1. Pilko porkkana ja sipuli suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada lohen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6 tuntia.

2. Vatkaa keltuaiset paksuksi tahnaksi. Lisää sinappi ja sekoita. Lisää sokeri ja suola. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää kulhoon viinieti- kan, tillin ja sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

3. Tarjoile lohi sinappikastikkeen kanssa. Koristele annokset sitruunaviipaleella ja tuoreella tillillä.

Miten ohje toimi?
Helppotekoinen ruoka, joka sopii mainiosti vaikka juhannusjuhlaan. Iso miinus tulee kuitenkin kastikkeen määrästä: tähteeksi jäi melkein puoli litraa. Osa maistajista myös kaipasi loheen ripauksen suolaa.

X