Reseptit

Fasaaniliemi

Fasaaninliemen valmistamiseen tarvitaan ainakin muutama tunti, muttao dotus palkitaan, sillä valmis liemi maistuu taivaalliselta tuoreen leivän kera.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 fasaanin rankaa
  • vettä
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1/2 mukulaselleriä
  • 4 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 3 timjamin oksaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (madeiraa)

Liemen kirkastamiseen:

  • 4 munanvalkuaista

Valmistusohje

Laita fasaanin rangat kattilaan ja lisää kylmää vettä niin paljon että ne peittyvät. Keitä hiljalleen ja kuori pois pintaan muodostuva vaahto.

Kuori ja pilko juurekset pieniksi paloiksi ja lisää liemeen. Lisää mausteeksi laakerinlehtiä, maustepippuria, timjamia, suolaa ja mustapippuria. Keitä hiljalleen kaksi tuntia.

Siivilöi liemi. Riko valkuaisten rakenne ja sekoita valkuaiset siivilöityyn, kuumaan liemeen. Hauduta lientä kannen alla kuumentaen, kunnes valkuainen on täysin kypsä eli noin 5 minuuttia.

Siivilöi kirkastettu liemi harsoliinan läpi puhtaaseen astiaan. Kuumenna ennen tarjoilua, tarkista maku ja mausta liemi halutessasi tilkalla madeiraa.

Lisää fasaaniliemeen ennen tarjoamista tulitikkumaisiksi julienne-suikaleiksi leikattuja juureksia kuten lanttua, porkkanaa ja purjoa. Ohuina suikaleina ne pehmenevät juuri sopivan rapeiksi kuumassa liemessä. Tarjoa fasaaniliemi paahdetun leivän kera.

X