Fasaaniterriini
Voit valmistaa mehevän fasaaniterriinin jo hyvissä ajoin ennen aattoa.
Ainekset
- 1 reilunkokoinen fasaani
- 150 g rasvaista sian silavaa
- 150 g sian rintasilavaa
- suolaa ja valkopippuria
- 3–4 rkl sekoitettua nelimaustetta (pippuria, inkivääriä, neilikkaa ja muskottia)
- 1/2 tl kuivattua meiramia
- 3 laakerinlehteä
- 1 dl portviiniä
- 1 dl konjakkia
- 4 salottisipulia
- 2 munankeltuaista
- 100 g kuorittuja hasselpähkinöitä
- silavasuikaleita
Päälle
- laakerinlehtiä
- silavaa
Valmistusohje
1. Aloita valmistelut päivä pari ennen tarjoilua: Irrota fasaanista kaikki luut. Paloittele liha kuutioiksi ja laita syrjään muutama kaunis fileesuikale. Kuutioi rintasilava ja rasvasilava. Mausta lihat suolalla, pippurilla, nelimausteella, meiramilla ja murskatuilla laakerinlehdillä. Kaada päälle portviini ja konjakki. Jätä marinadiin yön yli.
2. Seuraavana päivänä: Lämmitä uuni 180 asteeseen. Jauha liha ja silavakuutiot lihamyllyllä fileepaloja lukuun ottamatta. Kuori ja paloittele salottisipuli ja jauha sen jälkeen lihamyllyssä. Sekoita keskenään jauhetut liha ja sipuli. Lisää joukkoon keltuaiset ja kokonaiset pähkinät. Asettele silavasuikaleet terriiniastian pohjalle ja reunoille. Laita fasaanin fileepalat keskelle ja levitä täyte päälle. Laita päälle laakerinlehdet ja peitä silavalla.
3. Kypsytä vesihauteessa uunissa 1 tunti. Jäähdytä. Laita kylmään tekeytymään päiväksi pariksi ennen tarjoilua. Ota terriini jääkaapista tunti ennen tarjoilua ja leikkaa viipaleiksi.
Resepti: Alain Bayon
Katso myös:
Fasaaniliemi, Ruoka.fi
Paahdettua fasaania, Ruoka.fi
Broileriterriini, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous