Reseptit

Fasaaniterriini

Voit valmistaa mehevän fasaaniterriinin jo hyvissä ajoin ennen aattoa.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 reilunkokoinen fasaani
  • 150 g rasvaista sian silavaa
  • 150 g sian rintasilavaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3–4 rkl sekoitettua nelimaustetta (pippuria, inkivääriä, neilikkaa ja muskottia)
  • 1/2 tl kuivattua meiramia
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 dl portviiniä
  • 1 dl konjakkia
  • 4 salottisipulia
  • 2 munankeltuaista
  • 100 g kuorittuja hasselpähkinöitä
  • silavasuikaleita

Päälle

  • laakerinlehtiä
  • silavaa

Valmistusohje

1. Aloita valmistelut päivä pari ennen tarjoilua: Irrota fasaanista kaikki luut. Paloittele liha kuutioiksi ja laita syrjään muutama kaunis fileesuikale. Kuutioi rintasilava ja rasvasilava. Mausta lihat suolalla, pippurilla, nelimausteella, meiramilla ja murskatuilla laakerinlehdillä. Kaada päälle portviini ja konjakki. Jätä marinadiin yön yli.

2. Seuraavana päivänä: Lämmitä uuni 180 asteeseen. Jauha liha ja silavakuutiot lihamyllyllä fileepaloja lukuun ottamatta. Kuori ja paloittele salottisipuli ja jauha sen jälkeen lihamyllyssä. Sekoita keskenään jauhetut liha ja sipuli. Lisää joukkoon keltuaiset ja kokonaiset pähkinät. Asettele silavasuikaleet terriiniastian pohjalle ja reunoille. Laita fasaanin fileepalat keskelle ja levitä täyte päälle. Laita päälle laakerinlehdet ja peitä silavalla.

3. Kypsytä vesihauteessa uunissa 1 tunti. Jäähdytä. Laita kylmään tekeytymään päiväksi pariksi ennen tarjoilua. Ota terriini jääkaapista tunti ennen tarjoilua ja leikkaa viipaleiksi.

Resepti: Alain Bayon

Katso myös:

Fasaaniliemi, Ruoka.fi
Paahdettua fasaania, Ruoka.fi
Broileriterriini, Kotiliesi.fi

X