Mainos Reseptit

Feel Good Kitchen: Punajuurisuklaakakku bataattiganachella

19.5.2015 Teksti: Feel Good Kitchen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Kakkupohja

5 dl Urtekramin vaaleaa yleisleivontamixiä
2 dl raakaruokosokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl sulaa kookosöljyä
5 dl mantelimaitoa
2 tl valkoviinietikkaa
2 dl punajuurisosetta
1 tl vaniljauutetta

Ganache

1 keskikokoinen keitetty bataatti (n. 400g)
1 dl tummaa kaakaojauhetta
200 g pehmeitä taateleita
5 rkl sulaa kookosöljyä
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa

Valmistusohje

Feel Good Kitchen -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

1. Yhdistä kulhossa mantelimaito ja valkoviinietikka ja anna seistä n. 15 minuuttia.

2. Lisää joukkoon punajuurisose, kookosöljy ja vanilja ja sekoita.

3. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään kuivat ainekset ja sekoita hiljalleen märkien ainesten joukkoon.

4. Vuoraa 24cm vuoka leivinpaperilla (tai öljyä ja jauhota hyvin) ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeiltaessa siihen ei enää jää taikinaa.

5. Anna jäähtyä muutaman tunnin ajan, ennen kuin halkaiset kakun.

6. Valmista kuorrute kiehauttamalla taatelit pienessä määrässä vettä. Valuta vesi pois ja lisää joukkoon keitetty bataatti.

7. Soseuta bataatti ja taatelit tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon loput ainekset ja tarkista maku.

8. Halkaise kakkupohja varovasti ja valele ganachea koko pohjalle. Laita toinen puolikas päälle ja peitä kakku lopulla ganachella.

9. Anna kakun tekeytyä viileässä yön yli, jotta maku syvenee ja kakku vetäytyy kunnolla.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *