Fenkoli-juustopiiras
Täyteläiset juustot ja fenkoli luovat ihanan makuparin, jossa fenkolin rakaus ja aromaattisuus tasapainottaa juustoja.
Ainekset
Fenkoli-juustopiiras:
- 500 g esikaulittua pakastevoitaikinaa
- 3-4 fenkolia
- 3 rkl voita
- 2 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 100 g gruyerejuustoa raastettuna
- 100 g sinihomejuustoa muruina
Valmistusohje
1. Kauli sulanut voitaikina hieman isommaksi ja ohuemmaksi levyksi ja painele se piirasvuokaan.
2. Halkaise fenkolit. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista fenkolin puolikkaisiin kaunis kullanruskea pinta. Mausta hunajalla, suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Asettele fenkolin puolikkaat kauniisti piiraspohjalle.
3. Sekoita kerman joukkoon kananmunat ja gruyereraaste. Kaada seos fenkolien päälle.
4. Ripottele pinnalle sinihomejuustomuru ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous