Reseptit

Fenkoli-juustopiiras

13.10.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Täyteläiset juustot ja fenkoli luovat ihanan makuparin, jossa fenkolin rakaus ja aromaattisuus tasapainottaa juustoja.

Ainekset

Fenkoli-juustopiiras:

500 g esikaulittua pakastevoitaikinaa
3-4 fenkolia
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
100 g gruyerejuustoa raastettuna
100 g sinihomejuustoa muruina

Valmistusohje

1. Kauli sulanut voitaikina hieman isommaksi ja ohuemmaksi levyksi ja painele se piirasvuokaan.

2. Halkaise fenkolit. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista fenkolin puolikkaisiin kaunis kullanruskea pinta. Mausta hunajalla, suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Asettele fenkolin puolikkaat kauniisti piiraspohjalle.

3. Sekoita kerman joukkoon kananmunat ja gruyereraaste. Kaada seos fenkolien päälle.

4. Ripottele pinnalle sinihomejuustomuru ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.