Reseptit

Fenkoli-linssilisuke

Fenkoli-linssilisuke on oiva kaveri vaikka paistetulle kalalle. Belugalinssit ja aromikas fenkoli saavat seurakseen tilliä ja sitruunaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Fenkoli-linssilisuke

  • 3 dl belugalinssejä
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 fenkoli
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 1.2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Fenkoli-linssilisuke tehdään helposti näin:

1. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Leikkaa fenkoli pieniksi paloliksi.

2. Keitä linssit kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paista fenkolipaloja öljyssä kunnes ne pehmenevät hieman. Mausta fenkoli suolalla, lisää pannulle kaprikset ja sitruunamehu. Valuta linssit ja lisää fenkolin sekaan pannulle. Kuumenna ja viimeistele tillillä. Tarjoa fenkoli-linssilisuke yrttivoissa paistetun siian kanssa.

Katso myös: Linssi-fenkolipata

Katso myös Kotiliesi.fi: Linssi-kasvispata

X