Reseptit

Fenkoli-purjo-perunakeitto

Fenkoli tekee tästä yksinkertaisesta sosekeitosta melkein juhlaruokaa. Paahdettu pähkinä-siemensekoitus viimeistelee keiton ja tuo siihen ryhtiä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Fenkoli-purjo-perunakeitto:

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 fenkolia
  • 2 purjosipulia
  • 4 jauhoista perunaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus muskottipähkinää

Pinnalle:

  • 3 rkl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
  • 3 rkl rouhittuja hasselpähkinöitä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1/2 tl aniksensiemeniä murskattuina
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi fenkolit sekä purjot. Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulit ja fenkolit pehmeiksi. Lisää perunakuutiot ja viini sekä vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää laakerinlehdet ja suola. Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.

2. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma ja ripaus muskottipähkinää. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

3. Paahda siemenet ja hasselpähkinärouhe kuumalla, kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon öljy, anis ja suola. Sekoita ja kaada seos kulhoon.

X