Reseptit

Fenkoli-retiisisalaatti

Fenkoli-retiisisalaattiin käytetään erilaisia salaatteja antamaan makua, tuntumaa ja väriä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 fenkoli
  • 1 kerä punasikuria
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 iso kerä tammenlehväsalaattia
  • 1 dl maustettuja salaattisiemeniä

kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoista balsamicoa
  • 1 rkl limetin mehua ja limetin raastettu kuori
  • 0.5 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

maustetut salaattisiemenet:

  • 2 dl erilaisia siemeniä (esim. auringonkukan, kurpitsan, pellavan)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl currya
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Pese fenkoli, punasikuri ja retiisit. Huuhtele salaatti ja kuivaa se hyvin lävikössä tai salaattilingossa.

2. Suikaloi fenkoli ja punasikuri. Viipaloi retiisit ja revi tammenlehväsalaatti haarukkapaloiksi. Laita kaikki salaatin ainekset isoon kulhoon.

3. VispiöiI toisessa kulhossa kastikkeen ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Maustetut salaattisiemenet:

1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää mausteet. Kuullota mausteita hetki mutta älä polta.

2. Sekoita joukkoon siemenet ja kääntele niitä mausteseoksessa minuutti pari.

3. Kaada siemenet talouspaperin päälle hetkeksi ja säilytä ilmatiiviissä purkissa.

X