Reseptit

Fenkolikeitto

Sileäksi soseutetun fenkolikeiton sattumina on pannulla paistettuja fenkolisuikaleita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Fenkolikeitto

  • 3 keskikokoista fenkolia
  • 1 pieni bataatti
  • 1 purjo
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 purkki säilyketomaatteja
  • 3 dl vettä
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • 2 dl ruokakermaa
  • tuoretta timjamia tai oreganoa
  • mustapippuria, suolaa

Valmistusohje

Fenkolikeitto tehdään helposti näin:

1. Leikkaa pois fenkolin varsien kuivat päät. Suikaloi fenkolit. Jätä 2 dl fenkolisuikaleita syrjään paistettavaksi keiton pinnalle. Kuutioi bataatti, hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä sekoitellen viitisen minuuttia.

2. Lisää tomaatit liemineen ja sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Murenna sekaan liemikuutio(t). Lisää sekaan tuoreyrttejä. Hauduta aineksia hiljalleen puolisen tuntia.

3. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Paista syrjään jätetyt fenkolisuikaleet vaaleanruskeiksi kuumassa öljyssä. Lisää suikaleet keittoannosten pinnalle.

5. Tarjoa fenkolikeitto esimerkiksi leipätikkujen kanssa.

Kokeile myös fenkoli-omenakeittoa, fenkoli-purjo-perunakeittoa tai uunifenkoleja.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään toscanalaiset uunifenkolit

X