Reseptit

Kirkas lohikeitto

Lohikeitto valmistetaan kevyesti kirkas-liemisenä ja makua se saa fenkolista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g kiinteitä perunoita
  • 1 sipuli
  • 1 fenkoli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 l (noin) hyvää kalalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • muutama tillinvarsi
  • 1.5 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • 500 g lohifileetä kuutioituna
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • tuoretta tilliä hienonnettuna

Lisäksi:

  • ruisleipää ja tillikurkkuja

Valmistusohje

1. Kuutioi perunat ja hienonna sipuli. Leikkaa fenkoli suikaleiksi.
2. Kuumanna rypsiöljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki koko ajan sekoitellen. Lisää kalalientä niin että ainekset peittyvät sekä laakerinlehdet, maustepippurit, tillin varret ja suola. Kiehauta ja keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.
3. Lisää kuutioitu kala, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä hienonnettu tilli. Peitä kattila kannella ja sammuta liesi. Anna kalan kypsyä ja makujen tasaantua kannen alla.
4. Tarkista maku ja tarjoile ruisleivän ja inkiväärillä, etikalla ja sokerilla maustettujen hölskykurkkujen kanssa.

X