
Fenkolisalaatti savulohella
Musta riisi ja lämminsavulohi tuovat tälle Kira Åkerström-Kekkosen kevyelle fenkolisalaatille ruokaisuutta.
Ainekset
Salaatti
- 1 dl keittämätöntä mustaa riisiä (forbidden) tai villiriisiä tai mustaa kvinoaa
- 1 iso fenkoli (n.220 g)
tillikastike
- 1 dl tiiviisti pakattua tilliä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 20 g raastettua parmesaania
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 rkl raastettua sitruunankuorta
- 0.5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- 250 g lämminsavulohta
Valmistusohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Suikaloi fenkoli ohuen ohueksi terävällä veitsellä tai esimerkiksi mandoliinin avulla. Laita jääveteen siksi aikaa, kun valmistat kastikkeen.
2. Laita kaikki kastikkeen ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.
3. Sekoita kastiketta maun mukaan riisin sekä valutetun ja kuivatun fenkolin kanssa, mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile yhdessä lämminsavulohen kanssa.
Katso myös:
Fenkoli-retiisisalaatti
Fenkolipasta
Marinoituja linsseja ja lämminsavulohta
Kotiliesi.fi: Grillatut fenkolit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous