Reseptit

Fenkolisalaatti savulohella

Musta riisi ja lämminsavulohi tuovat tälle Kira Åkerström-Kekkosen kevyelle fenkolisalaatille ruokaisuutta.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Kira Åkerström-Kekkonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salaatti

  • 1 dl keittämätöntä mustaa riisiä (forbidden) tai villiriisiä tai mustaa kvinoaa
  • 1 iso fenkoli (n.220 g)

tillikastike

  • 1 dl tiiviisti pakattua tilliä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 20 g raastettua parmesaania
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 250 g lämminsavulohta

Valmistusohje

 

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Suikaloi fenkoli ohuen ohueksi terävällä veitsellä tai esimerkiksi mandoliinin avulla. Laita jääveteen siksi aikaa, kun valmistat kastikkeen.
2. Laita kaikki kastikkeen ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.
3. Sekoita kastiketta maun mukaan riisin sekä valutetun ja kuivatun fenkolin kanssa, mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile yhdessä lämminsavulohen kanssa.

Katso myös:

Fenkoli-retiisisalaatti
Fenkolipasta
Marinoituja linsseja ja lämminsavulohta

Kotiliesi.fi: Grillatut fenkolit

X