Reseptit

Feta­-perunasalaatti ja minttujogurttikastike

Feta-perunasalaatti ja minttujogurttikastike mukailevat kreikkalaista makumaailmaa. Ruokaisa perunasalaatti käy kevyestä kesälounaasta sellaisenaan.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Feta-perunasalaatti:

  • 1 kg pieniä uusia perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Marinoitu punasipuli:

  • 2 punasipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • 2 avomaan kurkkua
  • 2 dl kalamataoliiveja
  • 100 g fetajuustoa
  • 1/2 ruukkua minttua kokonaisina lehtinä

Minttujogurttikastike:

  • 2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 ruukkua minttua hienonnettuna

Valmistusohje

Feta­-perunasalaatti ja minttujogurttikastike tehdään helposti näin:

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

2. Pese perunat ja paloittele ne. Levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta oliiviöljyllä sekä suolalla. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. Jäähdytä.

3. Suikaloi punasipulit ja sekoita suikaleiden joukkoon oliiviöljy, etikka, sokeri ja suola. Jätä marinoitumaan.

4. Kuori ja viipaloi avomaan kurkut.

5. Valuta oliivit ja murenna fetajuusto.

6. Kokoa salaatti vadille kerroksittain: perunaa, marinoitua punasipulia, kurkkua, oliiveja ja fetaa. Viimeistele feta-perunasalaatti mintunlehdillä ja minttujogurttikastikkeella.

Katso myös: Sitruunainen lohi-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Perunasalaatti uusista perunoista

X