Reseptit

Feta-mustakaaliquesadillat

Tässä perjantaiherkku vailla vertaa! Kasvisquesadillojen täytteenä on mustakaalia ja fetajuustoa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Paula Kukkonen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Feta-mustakaaliquesadillat:

  • 8 vehnätortillaa
  • 200 g mustakaalia (lehtikaalikin käy)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 1/2 rkl öljyä
  • 100 g paksoita tai kiinankaalia
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi minttua ja lehtipersiljaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa
  • 2 dl mozzarellaraastetta

Valmistusohje

1. Huuhtele mustakaalit ja revi lehdet irti lehtiruodista. Hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipu­lit ja mustakaali pannulla öljyssä pehmeiksi. Hienonna paksoi, lisää se pannulle ja paista hetki. Nosta pannu syrjään ja anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää yrtit ja mausteet.

2. Jaa kaaliseos tasaisesti neljälle tortillaletulle. Murustele päälle feta ja mozzarella. Nosta päälle toiset letut.

3. Paista jokainen täytetty lettu kuivalla, pinnoitetulla pannulla molemmin puolin muutaman mi­nuutin ajan, kunnes juusto sulaa ja sitoo palat toisiinsa.

4. Leikkaa annospaloiksi ja nauti heti lämpiminä.

X