Reseptit

Feta-pinaattipiirakka

Fetaan sijasta voit käyttää piirakkaan myös vuohenjuustoa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohjataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl Kylmää vettä

Täyte

  • 300 g pakastettua pinaattia
  • 3 dl juustoraastetta
  • 3 dl kermaa
  • 4 munaa
  • suolaa, mustapippuria
  • tuoretta basilikaa ja/tai minttua
  • oliiveja
  • 150 g fetakuutioita tai vuohenjuustoa (President Sainte Maure)

Valmistusohje

1. Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä. Painele taikina vuokaan ja anna pohjan levätä kylmässä noin tunti. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Sekoita pinaattiin kerma, juustoraaste ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua sekaan tuoreita yrttejä. Kaada pinaattiseos esipaistetulle pohjalle. Ripottele päälle oliivit. Lisää päällimmäiseksi joko viipaloitu vuohenjuusto tai fetakuutiot. Rouhaise pinnalle vielä pippuria.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Peitä piirakan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä, ettei piirakka tummu liikaa.

X