11.4.2012

Feta-pinaattipiirakka

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohjataikina

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl Kylmää vettä

Täyte

300 g pakastettua pinaattia
3 dl juustoraastetta
3 dl kermaa
4 munaa
suolaa, mustapippuria
tuoretta basilikaa ja/tai minttua
oliiveja
150 g fetakuutioita tai vuohenjuustoa (President Sainte Maure)

Valmistusohje

1. Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä. Painele taikina vuokaan ja anna pohjan levätä kylmässä noin tunti. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Sekoita pinaattiin kerma, juustoraaste ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua sekaan tuoreita yrttejä. Kaada pinaattiseos esipaistetulle pohjalle. Ripottele päälle oliivit. Lisää päällimmäiseksi joko viipaloitu vuohenjuusto tai fetakuutiot. Rouhaise pinnalle vielä pippuria.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Peitä piirakan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä, ettei piirakka tummu liikaa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi