Reseptit

Feta-uunijuurekset

Juurekset makeutuvat maukkaiksi uunin lämmössä. Kirpsakka feta tarjoaa makeudelle vastapainoa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Feta-uunijuurekset:

  • 4 perunaa
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • ripaus cayennepippuria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 200 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Paloittele pestyt ja tarvittaessa kuoritut juurekset ja sipulit. Laita ne kulhoon.

2. Sekoita joukkoon oliiviöljy, hunaja, cayennenpippuri, suola, mustapippuri sekä rosmariini.

3. Levitä juurekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

4. Kun juurekset ovat paahtuneet 15 minuuttia, murenna niiden päälle fetajuusto ja jatka paahtamista. Jäähdytä juureksia hieman ennen tarjoilua.

X