Reseptit

Feta-uunijuurekset

Juurekset makeutuvat maukkaiksi uunin lämmössä. Kirpsakka feta tarjoaa makeudelle vastapainoa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Juurekset makeutuvat maukkaiksi uunin lämmössä. Kirpsakka feta tarjoaa makeudelle vastapainoa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Feta-uunijuurekset:

  • 4 perunaa
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 ripaus cayennepippuria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 200 g fetajuustoa

Valmistusohje

Feta-uunijuurekset tehdään näin helposti: 

1. Paloittele pestyt ja tarvittaessa kuoritut juurekset ja sipulit. Laita ne kulhoon.

2. Sekoita joukkoon oliiviöljy, hunaja, cayennenpippuri, suola, mustapippuri sekä rosmariini.

3. Levitä juurekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

4. Kun juurekset ovat paahtuneet 15 minuuttia, murenna niiden päälle fetajuusto ja jatka paahtamista. Jäähdytä feta-uunijuurekset hieman ennen tarjoilua.

Saatat pitää myös hunajajuureksista, Kape Aihisen uunnissa paahdetuista juureksista tai uunipalsternakoista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy jouluvuoka eli juureskranssi, joka on ylistys kotimaisille juureksille

X