Feta-uunijuurekset
Juurekset makeutuvat maukkaiksi uunin lämmössä. Kirpsakka feta tarjoaa makeudelle vastapainoa.
Ainekset
Feta-uunijuurekset:
- 4 perunaa
- 1 palsternakka
- 2 porkkanaa
- 2 punasipulia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1 ripaus cayennepippuria
- suolaa
- mustapippuria
- 3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 200 g fetajuustoa
Valmistusohje
Feta-uunijuurekset tehdään näin helposti:
1. Paloittele pestyt ja tarvittaessa kuoritut juurekset ja sipulit. Laita ne kulhoon.
2. Sekoita joukkoon oliiviöljy, hunaja, cayennenpippuri, suola, mustapippuri sekä rosmariini.
3. Levitä juurekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
4. Kun juurekset ovat paahtuneet 15 minuuttia, murenna niiden päälle fetajuusto ja jatka paahtamista. Jäähdytä feta-uunijuurekset hieman ennen tarjoilua.
Saatat pitää myös hunajajuureksista, Kape Aihisen uunnissa paahdetuista juureksista tai uunipalsternakoista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy jouluvuoka eli juureskranssi, joka on ylistys kotimaisille juureksille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous